01
09/2010
0

A tiltott királyság (The Forbidden Kingdom)

Alapsztori: Egy kung fu mániás amerikai fiú a mesebeli Kínába kerül, ahol egy csapat harcossal karöltve ki kell szabadítania a Majomkirályt.

Húzónév: Jackie Chan, Jet Li

Műfaj: harcművészeti, akció, kaland

Trailer itt

Amire számítottam: Nem sok jóra, nem vagyok különösebben nagy barátságban a kung fu filmekkel.

A szigorúan szubjektív vélemény: Ami a legfontosabb pozitívuma volt a filmnek számomra, hogy modern módszerekkel, de mégis sikeresen hozták benne létre a legendabeli világot, így az atmoszférára nem lehet különösebb panasz. A másik oldalról pedig a karakterek aranyosak (Jet Li számára tökéletesebb figura nincs is a Majomkirálynál) és valóban igazán mesebelire sikeredtek. A csihipuhi jelenetek hasonlóak a Tigris és sárkányéhoz, elég ötletesek is, ám aki nincs belebuzulva a harcművészetekbe, annak egy idő után túl hosszúak és túl gyakoriak lesznek. A történet szenvedi el ismét a fentieket, nem túl vaskos ugyanis és semmilyen meglepetést nem tartogat a számunkra. A képi világ nagyon szép viszont, azt meg kell hagyni, de aki nincs oda ezért a műfajért, annak valószínűleg ez kevés lesz. Másrészt aki meg szereti az ilyen filmeket, annak azt hiszem, örömet fog okozni.

Ítélet: nézhető kategória

A mások véleménye: Filmdroid 85%

FilmFelKeltés 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr282263632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása