01
11/2010
0

Hold (Moon)

Alapsztori: Egy űrhajós három éve végzi magányos munkáját a Holdon, aztán egyszer csak nagy meglepetésére összetalálkozik valakivel.

Húzónév: Sam Rockwell

Műfaj: sci-fi

Trailer itt

Amire számítottam: Sam Rockwell-lel engem kilóra meg lehet venni, de magas is a mércém nála. Valami jóra.

A szigorúan szubjektív vélemény: A Hold úgy indul, hogy tulajdonképpen akármi is lehetne belőle: az elején megfelelő időt hagy a számunkra arra, hogy megismerkedhessünk a főszereplővel és a fenti körülményekkel. Aztán kapunk egy bizarr fordulatot és bár alapvetően ráérősen csordogál a film, teljes figyelmet igényel, hogy rendesen kibogozhassuk a történéseket. A leginkább azt a hangulatot idézi, amit az Űrodüsszeia HAL-os szekciója is, mind a képi világ, hangulat, sőt még a helyi mesterséges intelligencia szempontjából is, ám az irány mégis teljesen más. A drámai él a Hold fő ereje, hogy egyszerre tudunk mindenkinek őszintén drukkolni, de a kellő pillanatban akár meg is utáljuk őket egy kicsit és vonatkozik ez még a többek között emotikonokkal kommunikáló, GERTY nevű AI-ra is. Figyelmes kidolgozású, igényes, leginkább az érzelmeinkkel operáló film, ami mindenre pont a megfelelő mértékben ügyel ahhoz, hogy tökéletesnek láthassa az ember. És az is.

Ítélet: megtekintése kötelező

A mások véleménye: α-tól ω-ig 80/100

Filmdroid 70%

asanisimasa 7/10

moziba:be 9,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr382412925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása