02
11/2010
0

Sziklák vére (The Hills Run Red)

Alapsztori: Egy csapat horrorrajongó fel akar kutatni egy olyan filmet, ami annak idején nyom nélkül eltűnt, azonban belebotlanak a film valódi szereplőjébe, aki természetesen IRL is ugyanolyan gyilkológép.

Húzónév: -

Műfaj: horror

Trailer itt

Amire számítottam: Jó kis kiindulópontja van, elsülhet remekül is, de azért az elgondolkodtat mindig, ha valaminek ennyire hasonlít a címe valami másra.

A szigorúan szubjektív vélemény: Erényei és hátrányai is vannak a filmnek és biztos vagyok benne, hogy az előbbiek miatt sokaknak tetszik, nekem sajnos kevésbé. Tény, hogy megvan neki a maga hangulata, amit igyekezett leginkább pont olyan klasszikus slasher filmekből kölcsönözni, amilyen maga az elveszett filmszalag is a történetben, de ez sajnos hullámzóan sikerül csak neki, hol jelen van, hol nincs. Maguk a horrorjelenetek oda vannak téve gore szempontjából, végre a gyilkolászó őrült is ijesztő alaphelyzetben is anélkül, hogy bármit csinálna, valamint sok horrorrajongó nagy örömére néha ki se látszunk a pucér mellekből, sőt, még a befejezés is relatíve szokatlan. Ami miatt mégis inkább negatív irányba billen nálam a mérleg, az az, hogy úgy érzem, nem sikerült igazából mindezt igazán jó egységbe összegyúrni, kapkodós lett a film, sok innen-onnan szedett ötletből összerámolt rumli lett az eredmény. (A kezdő szakács sütés közben szétmálló fasírtja ugrott be róla tulajdonképpen.) A kifejezetten a fentiekre utazóaknak szerintem be fog jönni, mert ezt tudja is hozni, de más esetben érzéseim szerint kevés.

Ítélet: ez így gyenge

A mások véleménye: Horror-Mirror 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr132415233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása