03
11/2010
0

Eredet (Inception)

Alapsztori: Egy férfi, aki álmok útján próbál beférkőzni mások elméjébe, egy igen nehéz feladatot kap, hogy cserébe visszatérhessen a gyerekeihez.

Húzónév: Christopher Nolan rendező / Leonardo DiCaprio, Ellen Page, Ken Watanabe, Cillian Murphy, Tom Berenger, Marion Cotillard, Michael Caine

Műfaj: sci-fi

Trailer itt

Amire számítottam: Azt már előzetesen is lehetett tudni, hogy Christopher Nolan nem szarral gurigázik. Ezen belül inkább nem akartam számítani semmire, de valami Mátrix-szerű előérzetem volt.

A szigorúan szubjektív vélemény: Kezdjük azzal, hogy az Eredet tényleg nem való mindenkinek, olyannal legalábbis biztosan ne üljünk neki, aki hajlamos alapállapotban is a 'most ez mi volt?' típusú kérdésekkel megszakítgatni egy filmet, mert itt súlyosan rontana az élményen. Ha tényleg rendesen oda tudunk figyelni, akkor azonban tulajdonképpen követhető a film, inkább az vet fel kérdéseket, hogy a végét hogyan értelmezhetjük. Többféle réteget használ egyébként az Eredet és most nem is magára az álmok rétegére gondolok, hanem az igen akciódús történésekre, a főhős személyes drámájára, a nyitott kérdésekre és a bújtatott morális-filozófiai tartalomra. Úgy lett elkészítve, hogy igazából mindenki ki tudja szemezgetni, meg tudja találni benne azt, ami hatni tud rá és mivel mindenkiben hagy kérdéseket, jó kis vitaalapot is szolgáltathat a megtekintése után. Érdemes, mert érdekes, szórakoztató, de sokrétű is.

Ítélet: megtekintése kötelező

A mások véleménye: weinie blog.. 10/10

Iras Land 8,5/10

Monty Blogja 6/10

  10/10

Filmdilemma + 10/10

Filmdroid 100%

Blogolkodom, tehát vagyok 8/10

α-tól ω-ig 86/100

.Hmm. 10/10

Egyperces Filmkritikák 2,5/5

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr302418863

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Eredet 2011.01.12. 01:30:55

Inception (2010) -  Ennyit szerettem volna mondani.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása