12
12/2010
0

Így neveld a sárkányodat (How to Train Your Dragon)

Alapsztori: A vikingek és a sárkányok egymás régi ellenségei, egy fiatal fiú azonban összebarátkozik az egyik sárkánnyal és rájön, hogy talán nem is kell harcolni ellenük.

Húzónév: -

Műfaj: animációs, fantasy

Trailer itt

Amire számítottam: Gyerekként ölni tudtam volna hisztizve vertem volna magam a földhöz egy vikinges-sárkányos meséért, úgyhogy most nem kisebbet, mint csodát vártam.

A szigorúan szubjektív vélemény: És igen, akinek szintén megszenvedte a gyermekkora az ilyen igazán mesés mesefilmek hiányát (na jó, relatíve hiányát), az úgy érzem, szintén örvendezve tudja fogadni a most szóban forgó művet, mert pontosan azt adja, amit el is lehet tőle várni. Erősen megcsap bennünket a klasszikus Disney mesék hanglulata (bár ez most példának okáért DreamWorks termék), másrészt nagyszerű a cselekmény, még ha tudjuk is előre, nagyjából mi lesz a vége, harmadrészt pedig igaz, hogy ez a film most nem a poénok kedvéért készült, de azért mulatságos is tud maradni végig. Rettenet jól találták el a főszereplő karakterek figuráit: a sárkány mintha Stitch és egy ismeretlen fekete cica nászából született volna, a főhős fiú egyik mókás haverja pedig számomra maga volt az esszenciális Jack Black. Az egyik legfontosabb a végére maradt: elképesztően szép és részletgazdag az animáció, szinte látjuk, ahogy a vikingek prémjein és szakállában külön-külön mozognak a szőrszálak. Már csak ezért is megéri megnézni.

Ítélet: megtekintése kötelező

A mások véleménye: Médiaviagra 7/10

ĐεFiηiäŁhαTαTłαη 10/10

Filmdroid 90%

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr972511482

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Így neveld a sárkányodat 2011.01.12. 01:22:37

How to Train Your Dragon (2010) - Jópofa animációs mese, elsősorban gyerekeknek és fiataloknak, sok tanulsággal, sajnos kevesebb poénnal, vagy emlékezetesebb jelenettel. A karakterek zavaróan klisések, és kidolgozatlanok. A történet is kiszámítható, li...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása