31
12/2010
0

Social Network - A közösségi háló (The Social Network)

Alapsztori: A Facebook alapításának története.

Húzónév: David Fincher rendező / Jesse Eisenberg, Andrew Garfield

Műfaj: dráma

Trailer itt

Amire számítottam: Azt leszámítva, hogy időként bepakolom a Like gombot, majd pár napra rá ki is szedem, nem sok közöm van a Facebookhoz, viszont én is el tudok ájulni a netes cégek gyors felemelkedésétől, David Finchertől meg aztán pláne, így mindenképpen elsőrangú élményt vártam el.

A szigorúan szubjektív vélemény: Íme A Film, Amit Mindig Szociális Hálónak Akarok Mondani. Azzal nem értek egyet, hogy az év legjobbja, azzal viszont nagyon is, hogy az egyik az idei legjobbak közül: kevés olyan alkotást ismerek, ami úgy tud hű lenni a könyvváltozathoz (villogok már kicsit vele, ha egyszer ezt kaptam karácsonyra), hogy közben nem annak egyszerű filmreértelmezéseként jelenik meg, hanem valóban annyival több, színesebb-szagosabb, élőbb tud lenni és eléri azt, hogy hiába ismer esetleg az ember már minden mozzanatot, mégis érdekes marad. Dicsérendő persze a főbb színészek alakítása (Eisenberg nagyon ott van, de Garfield is sokat nőtt a szememben), a mindent körbelengő sznob harvardi atmoszféra, amit időnként azért poénokkal is oldottak a forgatókönyvírók, Trent Reznor egyszerre ideillő és kilógó zenéje, a pont ideális hossz és így tovább, a másik oldalról viszont nem nagyon tudom negatívumokkal illetni a filmet, szinte már-már sterilen kifinomult minden egyes kocka. Aki nem ismeri a Facebookot, az nem tudom, tud-e kezdeni majd valamit a filmmel, a többieknek viszont nem árt nem kihagyni ezt a kis netes történelemleckét és tanmesét.

Ítélet: megtekintése kötelező

A mások véleménye: Egyperces Filmkritikák 4/5

Half Pécs Squad 10/10

Médiaviagra 8/10

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr742550023

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: The Anti-Social Network - A közösségkerülők hálója 2011.01.17. 13:23:48

Sikeres lehet-e egy történet egy olyan weboldalról, amit mindenki ismer. Sikeres lehet-e egy film pár folyamatosan a gép előtt ülő programozóról? Mint látjuk, sikerült a közönség mellett a kritikusok elismerését is sikerült enyerni. Most nem is a ...

Trackback: A közösségi háló 2011.01.12. 01:10:52

The Social Network (2010) - Film a Facebook születéséről, és annak alapítójáról, Mark Zuckerbergről. Előzetesben számítottam pár dologra, amik nagyjából be is jöttek. Aggódtam például, hogy túl pozitívan fogják ábrázolni a főhőst, aki -ha hihetünk a kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása