07
01/2011
0

Buried

Alapsztori: Egy Irakban dolgozó, amerikai kamionsofőrt támadás ér, ő pedig egy koporsóban ébred. Alig egy-két tárgy mellett egy telefon áll csak a rendelkezésére a szabaduláshoz.

Húzónév: Ryan Reynolds

Műfaj: thriller

Trailer itt

Amire számítottam: Arra, hogy inkább a történet "akciósabb" részén, vagyis a szabadításon lesz a hangsúly, mint a klausztrofób atmoszféra folyamatos megteremtésén.

A szigorúan szubjektív vélemény: Már az első pár perc megvett kilóra és a film első harmadában valóban sikeresen építik fel az ideillő hangulatot, aztán kicsit eltávolodunk ettől és a telefon bevonásával inkább a külvilágból érkező, egyik oldalról sem túl szívderítő válaszok válnak hangsúlyossá. Ezek között akad azért kevésbé életszerű is, illetve maguk a koporsón belüli események is időnként kicsit soknak tűnnek, de az összkép mindenképp pozitív (külön örültem, hogy kizárólag benti jeleneteket látunk), a film pedig rá tudja venni az embert, hogy végig elgondolkozzon azon is, mit tenne ő maga. A főhősről hol bizonyosan tudjuk, hogy a kutya se jön érte, hol megnyugszunk, hogy most már sikeresen megmenekül - és nagyon jó is ez így, hogy nincs előre determinálva a sorsa, mert tudunk érte igazán szorítani. Reynolds, a film egyetlen igazi szereplője rendben van, ám inkább a hangjára, mint az arcára kell támaszkodnunk a koporsó belsejében lévő fényviszonyok és a beállítások miatt. Jó film, érdemes nekivágni.

Ítélet: ez már döfi

A mások véleménye: Filmdroid 80%

Médiaviagra 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr762566863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása