16
01/2011
0

Skyline

Alapsztori: Los Angelest megszállják a zidegenek és furcsa, kék fényekkel kezdik farmolni a lakosságot.

Húzónév: -

Műfaj: inváziós, sci-fi

Trailer itt

Amire számítottam: Úgy voltam vele a negatív kritikák miatt, mint ahogy a viszkető szúnyogcsípéssel szokott lenni az ember: tudtam, hogy nem kellene igazából megnézni, de csak nem bírtam ki.

A szigorúan szubjektív vélemény: Szeretem a sci-fit, de az inváziós alfaja sosem volt különösebben a szívem csücske, előszeretettel zárják be magukat sajnos ezek a filmek egy relatíve kis mozgástérbe. Ami emiatt marad és leginkább megfoghat, az a látványvilág, lásd a Világok harcát, ami tulajdonképpen a gyönyörű, monumentális képek miatt érte meg. A Skyline is láthatóan a különféle effektekre költött leginkább és ahhoz képest ezek tényleg rendben is vannak, de nem éreztem őket annyira átütőnek, hogy ellenpontozni tudjanak minden egyebet a filmben. A minden egyéb pedig elég lehangoló: borzasztóan együgyű párbeszédek, érdektelen, unalmas karakterek (akik miatt kénytelen az ember újra és újra az ufóknak drukkolni), a szereplőket szinte cél nélkül ide-oda rángató forgatókönyv, a feszültség teljes hiánya. További negatívumként jegyzem, hogy nem nagyon érezni az invázió globális mivoltát, pedig tud dobni valamennyit a kilátástalan hangulaton, ha látjuk is, hogy bizony nincs menekvés, bolygószerte ez megy. Mellesleg ha az ember látta a Világok harcát, A függetlenség napját és a Cloverfieldet, akkor már látta ezt a filmet is.

Ítélet: mélyrepülés

A mások véleménye: Médiaviagra 5/10

Filmdroid 40%

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr712587194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása