03
09/2010
3

A köd (The Mist)

Alapsztori: Rejtélyes köd veszi körül a kisvárost, a köd pedig veszedelmes lényeket rejt. A lakosság egy része a szupermarketben ragad.

Húzónév: Frank Darabont rendező / Marcia Gay Harden

Műfaj: horror

Trailer itt

Amire számítottam: A Stephen King adaptációk 90%-ától feláll a hátamon a szőr és nem a rájuk nézve kedvező értelemben. Úgyhogy vegyes érzésekkel ültem neki, Frank Darabontban viszont azért bíztam.

A szigorúan szubjektív vélemény: A köd nem kimondottan az az akciódús, vérbő horror, ez azonban cseppet sem hiba nála. Leginkább a szupermarketben összezsúfolódott emberek reakciója áll a középpontban és bár a karakterek szokás szerint nem túl komplexek, az általuk keltett feszültség mégis nagyon el lett találva és újra csak megtanulhatjuk általa azt, hogy a legnagyobb veszélyt még mindig saját hülyeségünk jelenti ránk. Úgyhogy a kevesebb néha több ebben a filmben abszolút jól lett kihasználva, nincsen tőle hiányérzetünk és ami nagyon fontos, annak a kevésnek is megvan a maga felépítettsége, kibontakoztatása. Nem mondhatnám, hogy a műfaj telítettsége ellenére dúskálnánk az igazán érdemes horrorokban, az igazán eltalált King adaptációkban meg mégúgy se, úgyhogy erre a filmre van értelme időt áldozni.

Ítélet: ez már döfi

A mások véleménye: asanisimasa 5/10

Filmdroid 90%

kritiZa 8/10

Half Pécs Squad 6/10

FilmFelKeltés 9/10

Geekblog 3/5

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr552268322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Driverbiro 2010.10.30. 12:50:09

Valahogy nem ájulok el a Stephen King műveiből készült filmektől. Nem értem hogy miért kis költségvetésből dobják össze őket, sokkal többet ki lehetne hozni az ötleteiből, mert az tény hogy a legjobb írók egyike. Talán nem könnyű visszaadni a vásznon a hangulatát, de legalább pótolhatnák némi látványvilággal.
Amik tetszettek filmen is az a Halálsoron, Kedvencek temetője, A remény rabjai.
Ennek a filmnek a vége volt ütős, amúgy a szörnyek elég gagyik itt is...
5/10

filmekről röviden · http://filmekrolroviden.blog.hu/ 2010.10.30. 13:13:46

@Driverbiro: Egyébként az az érdekes, hogy van egy film, méghozzá ez: www.imdb.com/title/tt0091499/ , amit maga Stephen King írt is és rendezett is. Volt szerencsém látni és nem, nem lett jó egyáltalán még ez sem. Keveseknek megy őt filmre adaptálni, na. :)

Driverbiro 2010.10.31. 08:38:27

@filmekről röviden: Hát ezt is volt szerencsém látni, maximálisan túlpörgette az agyamat, akkora egy kalap sz.r... Minden filmjénél általában ő a forgatókönyv író, de sajna az kevés, ha ratyi a kidolgozás.
süti beállítások módosítása