27
09/2010
2

Aliens vs. Predator - a Halál a Ragadozó ellen 2. (AVPR: Aliens vs Predator - Requiem)

Alapsztori: Egy kisváros életét zavarják meg az űrből érkező alienek, amiket aztán egy predator vadászgat le.

Húzónév: -

Műfaj: sci-fi

Trailer itt

Amire számítottam: Mivel Alien-szimpatizáns vagyok (és ezzel valahogy mindig a kisebbségbe tartozom), ezért legalább egy nem röhejes alienre. Más illúzióim nem voltak.

A szigorúan szubjektív vélemény: Az AVPR cselekménye a nulla felé közelít, tulajdonképpen azzal telik a film, hogy nyomon követjük a predator magányos harcát és a kisváros mindennapjait, amíg a kettő aztán káoszba torkollva persze találkozik. Eddig a pontig azonban úgy elüt egymástól a két szál, mintha nem is ugyanazt a filmet néznénk: az alienek semmi újat nem mutató hentelgetéseit középszar szappanoperai idillek váltják. Az egyik legfőbb problémám az volt egyébként, hogy még normálisan megnézni sem tudtam legalább magamnak az elszabadult predalient, hogy végül is mi a túró az, annyira sötétek voltak a jelenetei. (Jó, milyenek legyenek, ha nem sötétek, de azért ne ennyire.) Össze is kevertem egyszer-kétszer a predalient a predatorral és az alienekkel is. Az egész filmet egy rakás szemétként tudnám a legillőbben aposztrofálni, aminek a befejezése is rettenet klisés, úgyhogy azért sem éri meg végigülni. És még az alienek sem voltak olyan jók, mint amilyenek lehettek volna.

Ítélet: mélyrepülés

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr842326131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Driverbiro 2010.10.25. 12:16:25

Nem nagy szám a film, gyengécske sztorival. Azonban minden Alien és Predator rajongónak kötelező, mert alapjában nézve nézhető kategória.
6/10 (mert Alien, különben 5/10)

filmekről röviden · http://filmekrolroviden.blog.hu/ 2010.10.25. 16:09:30

@Driverbiro: Nahát, köszi ezt a sok véleményezést/pontozást, már kezdtem magam egyedül érezni ebben a blogban. :)
süti beállítások módosítása