05
12/2010
0

Harry Potter és a halál ereklyéi, 1. rész (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1)

Alapsztori: Harrynek el kell pusztítania a horcruxokat, közben azonban tudomást szerez a páratlan hatalmú varázstárgyakról, a halál ereklyéiről.

Húzónév: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Julie Walters, Alan Rickman, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter

Műfaj: epikus, fantasy, kaland

Trailer itt

Amire számítottam: Bár már komorodott az utóbbi filmekben az eddigi irány, nem éreztem olyan fajsúlyosnak, ami az utolsó rész megfilmesítéséhez illett volna. Szurkoltam, hogy lépjenek egyet-kettőt most még előre.

A szigorúan szubjektív vélemény: Sikerült is, most már egyáltalán nem a mesevilág kezében van a dominancia a film felett és örömmel vettem tudomásul, hogy az eddigi igen tömény és emiatt kicsit összecsapottnak tűnő olvasónaplók helyett (amelyek persze nem voltak még így sem rosszak), egy ráérősebb filmet kaptunk végre, ahol több az idő, több a lehetőség, ahol a látványvilág mellett már az eredeti hangulatból is kaphatunk valamit tényleg. Az első rész meglehetősen felvezetésszerű végig, ami nem gond, mert az is, hiszen mégis csak egy könyv első fele. Ennek megfelelően a vészterhes, feszült, komor és epikus atmoszféra abszolút a helyén van, de nem szakadtunk el a humortól sem teljesen. Persze akad egy-két fura dolog, például megtudhatjuk, hogy Potter nem tud táncolni, de hát istenem, tizenéves fiú, nem kell neki tudni, másrészt a befejezés talán túl hirtelen jön, de ha ismét arra gondolunk, hogy ez egy darab regény két fejezetre bontva, akkor azért belefér. Én azt mondom, nyomás a moziba, mert a széria eddigi egyik legsikerültebb adaptációját láthatjuk, de lehetőleg ne tíz év alatti gyerekkel menjünk, mert ez már nem neki szól.

Ítélet: megtekintése kötelező

A mások véleménye: Filmdroid 65%

Véleményünk szerint.... 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr202493999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása