07
02/2011
2

Száguldó bomba (Unstoppable)

Alapsztori: Elszabadul egy vezető nélküli tehervonat és lakott területek felé tart, ráadásul veszélyes anyagot szállít, úgyhogy ideje megállítani.

Húzónév: Denzel Washington, Chris Pine

Műfaj: akció, thriller

Trailer itt

Amire számítottam: Nem annyira csigázott fel a történet, még ha igaz sztorin alapul is, arra számítottam, hogy unni fogom.

A szigorúan szubjektív vélemény: Az az igazság, hogy nem tudom megmagyarázni, pontosan miért is, de tulajdonképpen tetszett az Unstoppable, valószínűleg mert úgy kapcsolta ki az agyamat arra a másfél órára, hogy közben nem nagyon találtam benne zavaró momentumokat. Ez a legfőbb érdeme, egy olyan (néha kicsit híradósra vett) akciófilm, amiben a szereplők kikezdhetetlen akcióhősök helyett elég hétköznapi figurák, mégis találunk benne annyi izgalmat és effektet, amitől van kedvünk végigülni még akkor is, ha körülbelülre tudjuk már előre a végkifejletet. Pontosan azt adja, amit ígér, sem többet, sem kevesebbet, a maga műfajában pedig egész szépen teljesít, azt kell mondjam. Egy hosszú, fárasztó nap végén, ha már nincs se ereje, se kedve az embernek gondolkodni, jó választás a kikapcsolódáshoz.

Ítélet: ez már döfi

A mások véleménye: Egyperces Filmkritikák 3,5/5

Filmdroid 70%

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr292643946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2011.02.08. 01:23:46

"nem tudom megmagyarázni, pontosan miért is, de tulajdonképpen tetszett az Unstoppable" ez jó. csontra ez az esszenciája nálam is. mondjuk soha többet nem fogom újranézni, de vmiért mégis tetszett.

bibo 2011.03.02. 09:00:13

Nagyon zavar az elemi butaság egy ilyen filmben. Az első komolyabb próbálkozás a vonat megállítására az, amikor eléengednek egy mozdonyt és miután összeérnek az lassítja a szerelvényt. Eközben valakit helikopterről akarnak a vonat tetejére engedni. Senkinek sem jutott eszébe, hogy az elöl lévő mozdonyról valaki simán átszállhatott volna a mögötte levőre!? Végül ennél sokkal bonyolultabban oldódott meg. Az ilyen blődségek után nem tudok komolyan izgulni a sztorin. Ha a valóságban hasonlóan zajlott, azért gáz, ha kitalált dolog, akkor meg azért...na mindegy:)
süti beállítások módosítása