04
08/2010
0

A lélek útja (Taking Chance)

Alapsztori: Egy fiatalon Irakban elesett katona koporsóját kíséri haza egy tiszt, a film az útközben őt ért élményekről szól. Igaz történet.

Húzónév: Kevin Bacon

Műfaj: történelmi, dráma

Trailer itt

Amire számítottam: Őszintén megmondom, csöpögős propagandafilmre.

A szigorúan szubjektív vélemény: Az a legjobb ebben a filmben, hogy várakozásaimmal ellentétben nem Irakról szól, hanem az elesett katonák iránti tiszteletről és mint ilyen, bármely nemzet bármely háborúja szolgáltathatná a háttért hozzá. Érzelgősnek érzelgős a film, de nem hiszem, hogy ebben az esetben ez olyan nagy hiba lenne és pontosan ez is volt a lényege, hogy bemutassa, szerte az út során mennyire megérintett mindenkit a halott katona jelenléte ismeretlenül is és mennyire próbált mindenki hozzáadni egy kicsit a maga együttérzéséből. Szép film és nem akar többet mondani annál, amit kell, a maga egyszerűségében nagyszerű. Ajánlom.

Ítélet: ez már döfi

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr972197606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása