09
08/2010
0

A kilencek (The Nines)

Alapsztori: Három különböző történetben találkozunk ugyanazokkal az emberekkel, ám csak a végén derül ki, mi közöttük a kapocs.

Húzónév: Ryan Reynolds

Műfaj: pszichothriller, dráma

Trailer itt

Amire számítottam: Az előzetesen olvasott vélemények alapján valami olyasmire, ami kitérít hitemből, leszedi a fejemet és alapjaiban változtatja meg a világképemet. Na jó, rettenetesen gyanakodtam, hogy nem így lesz.

A szigorúan szubjektív vélemény: A Da Vinci-kód című regény jut nagyjából eszembe erről a filmről olyan értelemben véve, hogy az is elég sok emberrel hitette el sikeresen, hogy intelligensebb, mint ami valójában. A kilencek is csak úgy csinál, mintha, valójában azonban nem kell különösebben megdolgoznia a szürkeállománynak, eléggé készen kapunk mindent benne. Hosszasan ecsetelhetném, hogy mennyi olyan film van, amihez viszont tényleg kell gondolkodni, csak azokat ugye pont ezen okból kifolyólag néhány kósza filmszakoson kívül senki sem nézi, kis túlzással élve persze. Valaki nagyon jól megfogta egyébként, amikor azt írta, hogy egy valóban intelligens film már eleve nem enged meg magának egy olyan kiszólást, hogy az ostobák majd nem értik. Úgyhogy nem tudom, miért ezt emeli ki a legtöbb ember, akinek tetszett a film, ugyanis más értékei viszont vannak neki: szórakoztató, néha leül, de még így is érdekfeszítő tud lenni, szerethetőek a karakterei, Ryan Reynolds tényleg kitesz magáért és a film jópofán többször is műfajt vált, kicsit nehezen bekategorizálhatóvá téve ezzel magát. Érdemes megnézni, mert leköt, de ennyi.

Ítélet: nézhető kategória

A mások véleménye: asanisimasa 6/10

Filmdzsungel 9/10

FilmFelKeltés 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr522208972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása