30
08/2010
0

Ausztrália (Australia)

Alapsztori: 1939-ben egy angol lady érkezik Ausztráliába, hogy megmentse birtokát a rivális machinálásai elől, ahol aztán találkozik a nagy szerelemmel és a háborúval is.

Húzónév: Baz Luhrmann rendező / Nicole Kidman, Hugh Jackman

Műfaj: epikus, romantikus

Trailer itt

Amire számítottam: Az eddig ismert Baz Luhrmann filmek alapján valami apró, kedves ékszeresdobozra.

A szigorúan szubjektív vélemény: Egyet szögezzünk le az elején: az Ausztrália a Távol Afrikától optimista, felcicomázott kiadása, ám ha a kettőt versenybe küldjük egymással, elmarad tőle, ugyanúgy, ahogy elmarad Luhrmann Rómeó és Júliájától és Moulin Rouge-ától is. Meg kell hagyni, hogy egyébként szép film, gyönyörű képsorokkal és tájakkal találkozunk benne, de nagyon érződik rajta Hollywood, emiatt pedig valahogy kevéssé hihető a történet. Ráadásul nem egy rövid film és ebben az esetben sajnos az alkotás nem olyan jó, mint amilyen hosszú. Szinte komédiaként kezd egyébként a film, ami a végére erősen áthajlik drámába, amit én kicsit bánok, több komikus elemmel talán egyedibb élményt nyújthatott volna. Az Ausztráliára így a legjobb jelző az átlagos marad, ami azt jelenti, hogy tulajdonképpen rendben van a film, ennél azonban egy hajszállal sem több.

Ítélet: nézhető kategória

A mások véleménye: α-tól ω-ig 83/100

Mozgókép Blog 5/5

Filmdroid 50%

Egyperces Filmkritikák 1/5

asanisimasa 2/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr872257908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása