12
09/2010
1

Star Trek

Alapsztori: A fiatal James T. Kirk kapitány, Spock és az Enterprise legénységének kalandos fiatalkora, némiképp másképp.

Húzónév: Chris Pine, Zachary Quinto, Leonard Nimoy, Eric Bana, Simon Pegg, Winona Ryder

Műfaj: sci-fi

Trailer itt

Amire számítottam: Hogy egy ilyen kultikus franchise-ból vagy kiváló film kerekedik, vagy úgy elcseszik, hogy egy évig nem néz az ember utána sci-fit.

A szigorúan szubjektív vélemény: Nagyszerűen sikerült felfrissíteni a Star Trek univerzumát és karaktereit, méghozzá amolyan Mátyás királyosan meg is őrizték az egész lényegét, meg nem is. Ebből aztán valami egészen kiváló dolog sült ki, egy laza, vicces, állandóan pörgő film, amelyben tízpontosan találták el a mai ízléshez szabott, egyéniségüket mégis továbbra is megőrző szereplők alakját. Mindenkivel találkozunk, mindenkinek megvan a maga jelenete és kifejezetten jó az, hogy annak ellenére, hogy tulajdonképpen itt mindenki zseni a maga kategóriájában, mégis mindenki tud egy kicsit esetlenkedni. A látványra abszolút nem lehet panasz, a jelenetek lendülete pedig csak visz magával, így annyira nem érezzük hosszúnak azt a két órát. Azt szokták ugye mondani, hogy ez a film nem a szokásos Star Trek rajongóknak készült, de azt azért hozzá kell tenni, hogy akad egy-két poén, amit ők fognak igazából értékelni. Összességében azt lehet mondani, hogy minden van a filmben, ami a telitalálat hollywoodi szuperprodukciókhoz kell és ebben a kategóriában ennél többet ebből nem is lehetne kihozni. Csillagos ötös.

Ítélet: megtekintése kötelező

A mások véleménye: asanisimasa 6/10

Filmdroid 85%

Egyperces Filmkritikák 2,5/5

Mozi Arcok 85/100

MovieRolla 9/10

Mozgókép Blog 5/5

Half Pécs Squad 8/10

α-tól ω-ig 83/100

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr182289939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Driverbiro 2010.10.25. 12:14:24

Marha jópofa film, és a látvány sem utolsó. Nem vagyok Star Trek rajongó, csak néha láttam pár részt, azt is véletlenül, TV kapcsolgatás közben. Ez viszont megér egy misét, kötelező darab mindenkinek!
7/10
süti beállítások módosítása