20
10/2010
0

Ragadozók (Predators)

Alapsztori: A kegyetlenségükről híres predatorok egy csapat földi embert vadászgatnak egy idegen bolygón.

Húzónév: Adrien Brody, Laurence Fishburne

Műfaj: sci-fi, akció

Trailer itt

Amire számítottam: Rodriguez és Antal Nimród is folyton arról beszéltek, mekkora truváj lesz ez a film, én pedig hittem nekik.

A szigorúan szubjektív vélemény: Tény, hogy valóban sok dolgot megőriztek az eredeti Predatorból ebben a filmben, de a franchise "nagy megváltását" azért kicsit túlzásnak érzem. Inkább úgy fogalmaznék, hogy sok hasonló filmnél valóban érezhetően jobb (gondoljunk a kínos AvP filmekre akár), de valahogy mégsem tudott kellőképpen felülemelkedni az egyébként rendben lévő, mégis kicsit tizenkettő egytucat filmek kategóriáján. Mielőtt valaki félreérti: nem tartom rossz filmnek a Ragadozókat, de a korszakalkotó címkétől is igen távol áll. Popcorn mozinak kiváló, de rajtam igazából átsuhant az alkotás, kicsit olyan "ez is megvolt" mottóval fejeztem be. Mindenesetre az pozitívum, hogy akad egy-két nagyon szépen, hatásosan megcsinált akciójelenet (és szintén pozitívum, hogy ez nem a CGI miatt van így). A legjobb karakter egyértelműen a hibbant Laurence Fishburne-é volt, igazán kár, hogy elég kevés időt kapott csak a vásznon, a legrosszabb viszont a kivégzésére váró rab, őt a perverz beszólásain kívül inkább egy piti, gyáva tolvajnak láttam, mint veszélyes bűnözőnek. Egyszeri megnézésre alkalmas film.

Ítélet: nézhető kategória

A mások véleménye: asanisimasa 6/10

α-tól ω-ig 64/100

Mozi néző 79%

Monty blogja 7/10

Egyperces Filmkritikák 2/5

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr682385310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása