08
11/2010
0

Ink

Alapsztori: Éjszakánként számunkra láthatatlan világ elevenedik meg: a mesélők azért jönnek, hogy kellemes álmokat küldjenek nekünk, az incubusok viszont rémálmokat bocsátanak ránk. A kettejük közötti küzdelembe csöppen bele egy kislány és az apukája.

Húzónév: -

Műfaj: sci-fi, fantasy

Trailer itt

Amire számítottam: Nem tudtam, mire számítsak: érdekes ez a kiinduló sztori, de a mindössze 250 ezer dolláros költségvetésre felvontam a szemöldököm.

A szigorúan szubjektív vélemény: Pedig nem kellett volna, az egyik legnagyobb érdeme az Inknek ugyanis pont az, hogy láthatóan megpróbáltak a legokosabban gazdálkodni a költségvetéssel. Érezhető persze végig a fapados hangulat, de a sok kis apró ötlet, a karakterek, a történet, még a zene is végig arra tesz kísérletet, hogy elfeledtesse ezt velünk és egész jól is megy neki (érdemes megnézni a trailert). Egy kedves tanmeséről van egyébként szó ebben az esetben, ami ugyan az elején kicsit töredezettnek, mozaikszerűnek tűnik, talán elsőre valamennyire zagyva is, de az utolsó harmad helyrerak mindent és itt teljesedik ki igazán a film. Valójában az érzelmeinkre játszó dráma ez mesebeli köntösben, bizarr figurákkal, ami egészen biztos, hogy sokaknak okozhat kellemes meglepetést. Igaz, hogy én csak a nézhető kategóriába tettem most, de úgy tessék értelmezni, hogy nagyon felfelé áll a szekere.

Ítélet: nézhető kategória

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr662432931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása