08
12/2010
0

Tolvajok városa (The Town)

Alapsztori: Egy rabló beleszeret egy korábban kirabolt bank alkalmazottjába, a rendőrség és az FBI pedig a nyomában van, miközben ő újabb dobásokon töri a fejét.

Húzónév: Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm, Jeremy Renner, Blake Lively, Pete Postlethwaite

Műfaj: krimi

Trailer itt

Amire számítottam: Az ilyen filmeknél mindig attól tartok, hogy mélységesen klisések és unalmasak lesznek.

A szigorúan szubjektív vélemény: Nemcsak a filmben, hanem a filmmel magával is nagyot dobott most Ben Affleck, mert bár igaz, hogy semmi újat nem látunk, mégis úgy meséli el a történetet, hogy az az idő előrehaladásával egyre jobban magával rántja az embert. Az első negyedórában talán még úgy gondoljuk, ez a szokásos munkáskörnyéken játszódó bankrablós történet, aminek nyilván tragédia lesz a vége, aztán észrevétlenül belefolyunk és már nem skatulyázunk többet, pusztán átadjuk magunkat a hol szédületes iramú, hol lassan csordogáló eseményeknek. Inkább hideg, nyers alkotás, de egyszerre visszafogott is, nem akar a leghidegebb, legnyersebb, legerőszakosabb lenni és van abban valami elegancia, ahogy a kevesebb néha több elvét alkalmazza. Az alakításokra semmi esetre sem lehet panasz, főleg Jeremy Renner érdemel említést, aki úgy hozza a helyi ír pszichopata méregzsákot, mintha így született volna. Felírni, hogy megnézni.

Ítélet: megtekintése kötelező

A mások véleménye: Filmdroid 75%

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr392501444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása