22
12/2010
0

Az Őrzők legendája (Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole)

Alapsztori: Egy fiatal baglyot elrabolnak a gonosz baglyok, majd megszökik, hogy barátaival együtt segítséget kérjen az Őrzőktől, akik viszont nem is biztos, hogy egyáltalán léteznek.

Húzónév: -

Műfaj: animációs, fantasy, kaland

Trailer itt

Amire számítottam: Nem is tudom, mostanában kicsit mesetúladagolásom és  -csömöröm van, úgyhogy csak úgy voltam vele, hogy jöjjön, aztán majd meglátjuk.

A szigorúan szubjektív vélemény: A legfontosabb érdeme Az Őrzők legendájának, hogy lélegzetelállító az animáció: olyasmi, mint az Így neveld a sárkányodatban volt vagy talán még jobb is annál, ráadásul kevésbé meseszerűek a figurák és néha az az érzésünk, hogy innen már csak egy lépés a díjnyertes Photoshop természetfotó. Aztán ez kicsit öncélúvá és zavaróvá is válik, én legalábbis többet foglalkoztam a grafika hatására annak tippelgetésével, hogy vajon milyen fajtájú baglyok lehetnek a szereplők, mint magával a történettel, ami annak ellenére, hogy elvileg három könyvből lett összegyúrva, igen-igen vékonyka. Maga a mese univerzuma olyasmi, mintha Középfölde bagolypopulációjának mindennapjaiba nyernénk bepillantást, a maga kis helyi rabszolgatartó disztópiájával és aranypáncélú hőseivel, ami jó is, meg nem is: a jó bagoly, rossz bagoly leosztás nem minden esetben működött véleményem szerint úgy, ahogy azt egy gyerekeknek szóló mesében morálisan illett volna. De egynek bepróbálni be lehet nyugodtan, mert tényleg gyönyörű úgy, ahogy van.

Ítélet: nézhető kategória

A mások véleménye: asanisimasa 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr572532539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása