05
01/2011
2

Machete

Alapsztori: Machetét merényletre bérlik fel, ám átvágják a palánkon megbízói, ő pedig cserébe bosszúhadjáratot indít ellenük.

Húzónév: Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba, Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Don Johnson, Lindsay Lohan

Műfaj: akció

Trailer itt

Amire számítottam: Arra, hogy Rodriguez akármennyire is tud egyszerre tökös meg jópofa lenni, megvan az esélye, hogy a Machetén néha unatkozni fogok.

A szigorúan szubjektív vélemény: Íme egy pozitív példa arra, hogyan érdemes komplett műfajokat karikírozni: a Machete pont annyira túloz csak, hogy az ember már szinte el is képzeli maga előtt azokat az egyből videón kiadott filmeket, amelyekben ugyanezeket a jeleneteket komolyan is gondolják. Ötlet szempontjából nagyon lendületesen indítunk, elkap bennünket is a hetvenes-nyolcvanas évek hasonszőrű filmjeinek gépszíja és tudunk rajtuk őszintén derülni, bírjuk a klasszikus hibákat, amiket valószínűleg szánt szándékkal hagytak a figyelmes szemlélőknek, mosolygunk rajta, hogy ebben a retrótengerben a nagymenő geciarcok sms-en és webkamerán keresztül intézik piszkos ügyeiket, hogy Machete csak megy előre, mint egy tank és akkor is nyer, ha nem csinál semmit, ám a másik oldalról igaz az is, hogy nem egyenletesen oszlik el mindez és a film időnként képes egy-egy jelenetre elveszíteni a varázsát. Összességében a Machete egynek teljesen rendben van, de pont elég is belőle ennyi, nem érzem a késztetést, hogy újra megnézzem vagy tűkön ülve várjam a folytatást. Rodrigueznek persze azért kijár most is egy kisebb buksisimi.

Ítélet: nézhető kategória

A mások véleménye: Egyperces Filmkritikák 3/5

Power-ON / Kapcsold be magad! 10/10

Filmdroid 75%

Asanisimasa 7/10

Médiaviagra 7/10

Horror-Mirror 8/10

Geekblog 4/5

Mainframe's Happy Place 4/5

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr552561982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása