01
07/2010
0

The New Daughter

Alapsztori: Egy csonka család kiköltözik egy vidéki házba, ahol a család tinédzserlány tagja egyre bizarrabb módon viselkedik.

Húzónév: Kevin Costner

Műfaj: horror

Trailer itt

Amire számítottam: Nem az elfolyt vérmennyiség fog dominálni, de remélhetőleg lesz legalább egy-két hajvasaló jelenet, amiért megéri megnézni. Úgysem nagyon láttuk még Costnert horrorban, de Renée Zellwegernél csak jobb lesz majd.

A szigorúan szubjektív vélemény: Alapvetően nem tudom, kit céloztak meg ezzel a filmmel, aki ugyanis horrorra vágyik, az az első másfél órában egy darabig értetlenül fog ülni, utána meg inkább összedob egy szendvicset a konyhában, hátha addig történik valami. Nekik az utolsó húsz perc, negyedóra nyújthat némi vigaszt, a többit nyugodtan kihagyhatják. Aki a kevésbé vérgőzös, viszont cserébe legalább sejtelmes filmeket szereti (és talán valahol ők lettek volna a célközönség), annak sem lesz valószínűleg a lieblingje a New Daughter: a film próbál ugyan a kevesebb néha több elvén működni, de nem jön össze, a kevesebb itt tényleg kevesebb. A film nagy részében inkább egy misztikus elemekkel időnként megtűzdelt családtörtenetet kapunk, de annyira visszafogott formában, szinte már-már hallmarkosan van jelen a misztikus szál, hogy elunjuk magunkat. Ráadásul a film egy-egy esetben nagyon győzköd bennünket, hogy olyan dolgoktól csináljunk magunk alá, amin a bátrabb kiscsoportosok is csak felvonják a szemöldöküket. Arra az esetre ajánlanám, ha már nagyon nincs más vagy esetleg nem láttunk még horrorfilmet.

Ítélet: ez így gyenge

A mások véleménye: Filmdroid 10%

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr142123632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása