11
07/2010
0

Reykjavik Whale Watching Massacre

Alapsztori: Egy csapat turista kihajózik bálnánézőbe, ám a bonyodalmak miatt felveszi őket egy másik hajó, ahol nem túl kedves tulajok várják őket.

Húzónév: -

Műfaj: horror

Trailer itt

Amire számítottam: Teljes volt a tanácstalanság, sosem láttam még izlandi horrort, pláne nem ilyen címmel. A Texas Chainsaw Massacre bálnákkal?

A szigorúan szubjektív vélemény: Először is: ez az az eset, amikor ha a trailert láttad, láttad a filmet. A készítők valószínűleg csak félig gondolták komolyan az alkotást, de az lett volna az igazi, ha inkább eldöntik, akkor most paródia vagy sem. Vannak benne egyértelműen karikatúrának szánt jelenetek (és ezek a film legjobb pontjai), de összességében nem sok és a film nagy részét elég könnyen elunható, sok újat nem mutató töltelékrészek teszik ki, a kicsit lassú indulás után a jól ismert hentelés, menekülés, hentelés vonalon haladva. A hajón egyébként minden náció megtalálható és sajnos nincs köztük egyetlen olyan szereplő sem, akit ne fojtottak volna bele saját sztereotípiájába. A főcímet leszámítva bálnával sem nagyon találkozunk, illetve amikor igen, az mégsem bálna és az a gyanúm, hogy amolyan Ed Wood-féle módszerrel élve valami egészen más filmből csempészték be ezeket a jeleneteket. Persze vannak ennél sokkal-sokkal rosszabb filmek is, itt a humor azért értékelendő, úgyhogy annak ajánlom, aki szereti annyira a horrort, hogy ki tudja nevetni.

Ítélet: ez így gyenge

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr662144042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása