18
07/2010
0

Halálfutam (Death Race)

Alapsztori: A bebörtönzött főhőst ráveszi a börtönigazgató, hogy részt vegyen egy olyan autóversenyen, ahol a rabok egymást likvidálgatják a győzelemért. Remake.

Húzónév: Jason Statham, Joan Allen

Műfaj: sci-fi, akció

Trailer itt

Amire számítottam: Statisztikák kimutatták, hogy a különféle versenyekről és versenyző menőmanusokról szóló filmeken alszom be a legnagyobb százalékban. Valamire ezzel kapcsolatban.

A szigorúan szubjektív vélemény: Az aprócska sci-fit agyonnyomja a túlsúlyos akció, úgyhogy aki az előbbi miatt lenne inkább kíváncsi rá, az nem biztos, hogy jól jár (bár tény, hogy nem a távoli jövőről van most szó). A cselekmény maga igen kevéske és inkább a verseny jelenetei teszik ki a film nagy részét: tulajdonképpen az akció, az üldözés, lövöldözés, robbanás és minden egyéb kötelező műfaji kellék kedvéért ez csak amolyan keret, hogy na valami mégis legyen. Jason "ezerarcú" Statham megbízhatóan tökugyanolyan, mint mindig, a börtönigazgatót játszó Joan Allen azonban számomra tízpontos volt sznob fejesként, élőben, fényes nappal a nyílt utcán sem szeretnék találkozni a kimért modorával, nemhogy börtönben. A talán kicsit túl hosszúra nyújtott versenyjelenetek és a gyengécske váz ellenére azonban mégis várja valamennyire a néző a film végkifejletét, úgyhogy ezért adtam egy pluszpontot, egyébként meg annyit tennék még hozzá, hogy a kötelezően kivagyi főszereplők sem utáltatták meg velem annyira magukat most, mint szokták.

Ítélet: nézhető kategória

A mások véleménye: Filmdroid 65% Egyperces Filmkritikák 2/5

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr812158455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása