19
07/2010
0

Napfény (Sunshine)

Alapsztori: Haldoklik a Nap, a Földön beköszöntött az öröknek tűnő tél, egy csapatnak pedig az a feladata, hogy újra beindítsa csillagunk működését.

Húzónév: Danny Boyle rendező

Műfaj: sci-fi

Trailer itt

Amire számítottam: A klisés kiindulópont ellenére egy okosan összerakott, igényesebb sci-fire.

A szigorúan szubjektív vélemény: És meg is kaptam, amit vártam, sőt, még talán többet is. Igaz, hogy a történetben nem nagyon van új elem (nincs új a nap alatt, mondhatnánk), de a nagy rendezők egyik ismérve, hogy egy százszor látott sztorit is izgalmassá és érdekessé tudnak tenni a számunkra (és itt említhetem példaként a szintén nagyszerű Viharszigetet vagy az irodalomból akár Marlowe, Goethe, Bulgakov, Thomas Mann esetét is a kétkedőknek). Csodálatos képek, operatőri munka, vágások, feszült és egyben epikus atmoszféra, színészek, akik nem akarnak többet játszani, mint ami a szerepük, nagyjából ezek az első gondolataim a Sunshine-nal kapcsolatban. Nyomokban kultikus sci-fiket tartalmaz (a Solarist, Alient is felfedeztem benne, de legfőképp a 2001: Űrodüsszeiát), mégis képes a maga módján egyedi lenni. Veszíteni nem nagyon lehet a megnézésével, de mindenképp azoknak ajánlott, akiket nem csupán a mit, hanem a hogyan is érdekel.

Ítélet: ez már döfi

A mások véleménye: Kalózblog 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr552160424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása