21
07/2010
1

Valkűr (Valkyrie)

Alapsztori: A híres, Hitler elleni Stauffenberg merénylet.

Húzónév: Tom Cruise, Kenneth Branagh

Műfaj: történelmi, thriller

Trailer itt

Amire számítottam: Leginkább kíváncsi voltam, mennyire lesz elamerikanizálva a történet.

A szigorúan szubjektív vélemény: Erre szokták azt mondani erős klisével élve, de nagyon találóan, hogy korrekt iparosmunka. Minden a helyén van, nem nagyon köthetünk bele a filmbe, azonban ez egyben nagyon steril megoldást is jelent. A film nem szól többről, mint a megtörtént eseményekről, nem igazán ad ezen felül alapos korrajzot (bár az igaz, hogy mindenki tudja, miről is van szó, de azért kicsit hiányérzete van mégis az embernek) és érzelmileg sincs túltelítve. Ennek ellenére azonban élvezhető alkotás, leköti a nézőt, Tom Cruise pedig nem is olyan rossz Stauffenbergként: a szerep nincs túljátszva, egy egyszerű, céltudatos német arisztokrata tisztet kapunk és bár nem tudom, ilyen volt-e Stauffenberg karaktere valójában, annak azért örültem, hogy nem tették lehetetlenül amerikaivá. Ajánlom, szépen megcsinált film egyébként.

Ítélet: ez már döfi

A mások véleménye: Kalózblog 7/10

Half Pécs Squad 8/10

Blockbusters 7/10

Asanisimasa 5/10

Beyond Silence 4,5/5

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr852165619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Driverbiro 2010.10.25. 12:29:04

Imádom a II. Világháborút feldolgozó filmeket, így csak elismerően tudok nyilatkozni a filmről. Nálam teljesen rendben van, több ilyen kellene!
8/10
süti beállítások módosítása