23
07/2010
0

Cloverfield

Alapsztori: New Yorkot megtámadja egy óriási szörny, mi pedig azok szemszögéből követhetjük az eseményeket, akik ilyenkor apró hangyaként szoktak a földön szaladgálni.

Húzónév: -

Műfaj: szörnyfilm

Trailer itt

Amire számítottam: Hogy a szédüléses plakátok kamuk, szédül majd a franc.

A szigorúan szubjektív vélemény: A magam részéről már az első fél óra végére becsülettel beszédültem, kétszer kellett szünetet tartanom a nagyobb baj elkerülése érdekében. Ez azért akárhogy is nézzük, levon a film élvezeti értékéből, de próbálok tárgyilagosan eltekinteni tőle. A Cloverfield szereplői szerethető, hétköznapi alakok (már amennyire egy jómódú manhattani fiatal az lehet) és a film első húsz perce azt a célt szolgálja, hogy legyen alkalmunk megkedvelni őket. A folytatás nem igazán hasonlít a többi kézikamerás filmre olyan szempontból, hogy kevésbé törekszik a hihető, "mintha te is ott lennél" mottójú atmoszféra elérésére, de ez nem baj, mert kellően szórakoztató végig és egy szörnyfilmnél nem is biztos, hogy kell ennél több. Annak ajánlom, akinek megfelelőek a genetikai adottságai ahhoz, hogy ne legyen megpróbáltatás számára a végignézés, élvezni fogja.

Ítélet: ez már döfi

A mások véleménye: Médiageci 8/10

mrweg 7/10

Filmrajongó 5/5

Kalózblog 7/10

Filmdroid 80%

Geekblog 3/5

FilmFelkeltés 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr582170344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása