27
07/2010
0

Harry Potter és a félvér herceg (Harry Potter and the Half-Blood Prince)

Alapsztori: A lassan felnövő Harry Potter rábukkan a varázslóiskolában egy régi könyvre, ami egykor a titokzatos félvér hercegé volt és persze Voldemort sem marad ki most sem a buliból. A sorozat hatodik része.

Húzónév: Daniel Radcliffe, Michael Gambon, Jim Broadbent, Julie Walters, Helena Bonham Carter, Alan Rickman

Műfaj: fantasy, kalandfilm

Trailer itt

Amire számítottam: Hogy az első rész mesevilágos hangulatát már csak nyomokban lehet majd felfedezni.

A szigorúan szubjektív vélemény: Azért megvan még mindig a mesés szál, de tény, hogy már nem azzal a nett kis gyerekfilmmel akad dolgunk, mint az elején. A hatodik rész borong, a maga módján nyomaszt és egyre kevésbé tűnik úgy, hogy a Roxfort és tanárai mindenhatók, mint ahogy a valóságban felcseperedő gyerek is egyre inkább ezt veszi észre szülein. Ráadásul minden szereplőnek meg kell küzdeni a maga hétköznapi tiniproblémáival, bár ez a vonulat valahogy kevésbé tűnt számomra életszerűnek. Epikus, drámai, feszült filmmel találkozhatunk, amely azért még mindig megőrzi a mesejelleget és bár a nagyon kicsik biztosan megijednek egy-két jelenettől, a nagyobbak számára szépen elkészített, jó kis tini fantasy lehet. Mindenképpen ezt ajánlom nekik mondjuk a Twilight széria helyett.

Ítélet: ez már döfi

A mások véleménye: Half Pécs Squad 5,5/10

Filmdzsungel 3/5

FilmFelkeltés 4/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr802179681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása