28
07/2010
1

Szahara (Sahara)

Alapsztori: Egy legendás, polgárháborús hadihajó nyomába ered a főhős a sivatagban, miközben társául szegődik egy fiatal nő a WHO-tól. Fertőzések, üldözések, diktátor szegélyezik útjukat.

Húzónév: Matthew McConaughey, Steve Zahn, Penélope Cruz, William H. Macy

Műfaj: akció, kalandfilm

Trailer itt

Amire számítottam: Valahova A múmia környékére tippeltem a filmet, sivataggal, múmiák nélkül.

A szigorúan szubjektív vélemény: Igazából mellélőttem, mert a Szahara nem csak a múmiák számában bizonyult kevesebbnek A múmiánál. A film persze tele van sztereotípiákkal, mint ahogy az a műfajban lenni szokott, de nem kellemesen kikapcsolja az ember agyát, hanem érezteti, hogy ez a filmtípus igencsak megfáradt (és bizonyítja ezt az is, hogy a műfajban tulajdonképpen elég kevés tényleg élvezhető film született mostanában). McConaughey mesterségesen barnított pojácát játszik, Penélope Cruzt alig lehet észrevenni, egyedül Steve Zahn az, akit itt is szeretni lehet, de hát nem róla szól a film ugye. Klisé klisé hátán és bár nem mondom azt, hogy nem lehet mosolyogni a Szaharán, azért én a viccektől sem kaptam rángógörcsöt. Azt mondják, olyan ez a film, mint egy Indiana Jones: ezt el is lehet azzal a lendülettel felejteni, maxmimum nyomokban hasonlít rá. Számomra inkább egy rosszul megrajzolt James Bond karikatúra képét idézte, de azt is csak félig vagy inkább negyedrészt.

Ítélet: ez így gyenge

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr32181712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Driverbiro 2010.10.26. 08:39:01

Igazából olyan egyszer nézhető kategória, ha más miatt nem, a szereplők miatt megnézi az ember. Pár hónapja láttam, de hazudnék ha azt mondanám hogy tetszett... Olyan bolondok aranya feeling nálam...
4,5/10
süti beállítások módosítása