11
08/2010
0

Az utolsó szamuráj (The Last Samurai)

Alapsztori: A XIX. században járunk, ahol egy amerikai katonát bíznak meg azzal, hogy számoljon le Japánban a szamurájokkal. Ő azonban eközben fogságba esik és szépen lassan összebarátkozik velük.

Húzónév: Ken Watanabe, Tom Cruise

Műfaj: epikus, dráma

Trailer itt

Amire számítottam: Egy rendkívül szép és legalább ugyanennyire unalmas filmre.

A szigorúan szubjektív vélemény: Tény, hogy nem a legpörgősebb film, de amellett, hogy valóban szépen van megcsinálva, fent is tudja tartani az érdeklődésünket, még akkor is, ha egy régi történetet látunk új köntösben. A filmben minden a helyén van, Ken Watanabe ugyanúgy nagyszerűen alakítja a szamurájok vezetőjét, mint Tom Cruise a maga szerepét, amivel újra bebizonyítja, hogy minden privát ellenszenvessége ellenére van benne azért kraft. Az utolsó szamuráj, bár szerény hozzá nem értő megítélésem szerint igyekszik korhű lenni, mégsem a lexikális tudásunkat próbálja bővíteni ezekről a japán elitharcosokról, hanem a dolog lényegét igyekszik megfogni, a szamurájlét magvát és szellemiségét, miközben megmutatja, hogy egy film nem feltétlenül a monumentális effektezéstől lesz epikus, hanem sokkal finomabb módszerek is vannak erre.

Ítélet: megtekintése kötelező

A mások véleménye: Egyperces Filmkritikák 4/5

Half Pécs Squad 9/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr392214022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása