08
09/2010
0

Frost/Nixon

Alapsztori: A film megtörtént eseményeken alapszik, méghozzá azon az interjún, amit Nixon lemondása után készített vele az elnökségéről David Frost.

Húzónév: Ron Howard rendező / Frank Langella, Michael Sheen, Sam Rockwell, Kevin Bacon

Műfaj: történelmi, dráma

Trailer itt

Amire számítottam: Nagyszerűen sikerült, komoly politikai drámára.

A szigorúan szubjektív vélemény: És nem is tévedtem nagyot, a film számomra legalábbis erősen közelíti a tökéletes kategóriát. Egyértelműen nem az tartozik itt a célközönségbe, akinek fogalma sincs, mi fán terem Nixon (nekik Oliver Stone Nixonja javallott inkább), de ha mondjuk úgy közepesen otthon vagyunk a témában, akkor már képesek vagyunk a helyén értékelni az alkotást. Mind Michael Sheen, mind Langella egészen kiváló alakítást nyújt és nagyszerűen ellenpontozza egymást a filmben, a közöttük lévő párhuzamok ellenére. A film nem ül le és bár nem is pörög olyan rettenetes iramban, pont a megfelelő ütemben folydogál előre és az ember komolyan várja, mi lesz végül is a két főszereplő közötti összecsapás végkimenetele. Olyannyira, hogy a film után nagy eséllyel rá is keres a YouTube-on, hogy nézett ez ki eredetiben. Kiváló, profi mozi.

Ítélet: megtekintése kötelező

A mások véleménye: moziba:be 7,7/10

FilmFelKeltés 9/10

asanisimasa 8/10

Egyperces Filmkritikák 5/5

Geekblog 3/5

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr372279640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása