17
09/2010
0

A túlvilág szülötte (The Unborn)

Alapsztori: Egy fiatal lányt megkörnyékez egy szellem és rá pályázik, így fel kell vennie vele a harcot.

Húzónév: Gary Oldman

Műfaj: misztikus, horror, thriller

Trailer itt

Amire számítottam: Pár jobban eltalált ijesztgetős jelenetre és körülbelül a megszokott, elviselhető középszar horrorra.

A szigorúan szubjektív vélemény: A túlvilág szülötte nem más, mint egy alaposan összegányolt kliséhalmaz. A történet vékony, de legalább zagyva és inkább mintha helykitöltő szerepe lenne két horrorjelenet között (ami az ehhez hasonló kísértetetes horroroknál nem árt, ha jobban egyensúlyban van). Az atmoszféra meg is szűnt létezni sajnos és nem segít ezen az sem, hogy maguk az ijesztő jelenetek is csak közepesek a maguk kategóriájában (gonosz lény hirtelen az arcodba ugrik vonal), úgy igazán pedig nem borzong az ember a filmen. Másfél órás mindössze a film, de mivel szétesik az egész, sokkal hosszabbnak érződik. A szétesés maga egyébként onnan fakad, hogy a cselekmény csak folyik, folyik felépítetlenül, hol erre tart, hol arra és tele van logikátlanságokkal. A karakterek természetesen teljesen ütődöttek és a film maga is sajnos úgy ostoba, ahogy van. A végkifejletet sem éri meg megvárni, mert egyszerűen béna.

Ítélet: mélyrepülés

A mások véleménye: Half Pécs Squad 1/10

Filmdzsungel 8/10

Filmdroid 30%

Egyperces Filmkritikák 1/5

FilmFelKeltés 3/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr662302496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása