08
10/2010
1

Hancock

Alapsztori: A város szuperhősének tetszési indexe mínuszban van. Ezt új barátja megkísérli korrigálni, ám a gondot nem ő, hanem az új barát felesége jelenti.

Húzónév: Will Smith, Charlize Theron

Műfaj: akció, vígjáték

Trailer itt

Amire számítottam: Annyi, de annyi nagyszerű alapötletű vígjátékot rontottak már el sablonsztorikkal, miért pont ez lenne a kivétel.

A szigorúan szubjektív vélemény: Egy biztos: a Hancockon nem fogjuk fényesre röhögni a földön fetrengve a seggünket, de mégis kellemesen indul, még ha jóval több szuperhősös poént is le lehetett volna csapni. Teljesen szabályos vígjátékra számítunk a kezdés alapján, az antihős egy geci, majd megpróbálják gatyába rázni, aztán lesz egy kisebb gebasz, de a végére minden okés és mindenki szeret mindenkit, akinek nincs köze a börtönhöz. Azonban ez kicsit megkavarodik és a film első fele igencsak különbözik a másodiktól és bevallom, nekem ez utóbbi tetszett volna jobban, ha nincs ennyire összecsapva: viszont úgy éreztem, hogy a kettő teljesen el van csúszva egymástól és ez inkább értetlenkedővé tett, mint elégedetten meglepetté, hogy jé, mit ki nem facsartak a sztoriból. Úgyhogy számomra felemás az élmény, pedig lehetett volna ez akár egy nagyon jó kis film is.

Ítélet: nézhető kategória

A mások véleménye: Filmelemzők oldala 62%

Kalózblog 5/10

Mozi 4/10

Filmdroid 80%

Half Pécs Squad 7/10

Blockbusters, avagy "mit nézel" 7/10

Geekblog 3/5

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr122355659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Driverbiro 2010.10.25. 12:35:38

Érdekes megvilágításba helyezi a SZUPERHŐST, ami számomra egyedivé teszi a filmet. Kicsit talán a HA/VER című filmhez hasonlítanám, bár a sztori egészen más, viszont nem a szokványos szuperhősös-képregényes mozi. Will Smith még dob is egyet a filmen.
7/10
süti beállítások módosítása