11
10/2010
1

Hazugságok hálója (Body of Lies)

Alapsztori: A CIA-nak dolgozó főhősünk egy terroristavezért próbál leleplezni Jordániában.

Húzónév: Ridley Scott rendező / Leonardo DiCaprio, Russell Crowe

Műfaj: kémfilm

Trailer itt

Amire számítottam: Túl jól csengő neveknek van köze ehhez a filmhez ahhoz, hogy gány legyen, akármennyire is nem az én esetem a sztori. (Tudom, tudom, ez a logika könnyen meg is tud bukni.)

A szigorúan szubjektív vélemény: Ha nagyon pongyolán és amatőr módon szeretnék fogalmazni, azt mondanám, hogy ez a film is pont olyan, mint a többi terroristakergetős, csak jobb. Nem tudom, hogyan mennek a Közel-Keleten pontosan ezek az ügyek (ki tudja?), de el tudta hitetni velem a film, hogy talán így, az ember minden mozdulatát a fejünk fölül pásztázva. Mind Leonardo DiCaprio, mind Russell Crowe tőle elvárhatóan nagyszerű a szerepében, de akit a legjobban kiemelnék, az a jordániai fejest alakító és leginkább egy keménykezű donra emlékeztető Mark Strong, aki akármilyen hihetetlen is, valójában nem Andy Garcia. Az ő karaktere szinte már arisztokratikus magabiztosságával, higgadt eleganciájával, vérprofi szakértelmével és 100%-ban szemrebbenésmentes kíméletlenségével könnyen rabul ejteni a nézőt. A cselekmény egy ilyen filmben szinte kötelezően több szálon halad, de itt teljesen és tisztán követhető, ki mit miért tesz és kivel van, ráadásul a történet nem csak folyik a medrében, hanem érdekel is bennünket, mi lesz ennek a vége. Abszolúte rendben van.

Ítélet: ez már döfi

A mások véleménye: FilmFelKeltés 6,5/10

Egyperces Filmkritikák 3,5/5

Filmdroid 65%

Kalózblog 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr522362055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Driverbiro 2010.10.25. 12:26:50

Tulajdonképpen jó kis film, bár kissé túl van bonyolítva szerintem (vagy nem figyeltem eléggé oda rá), azért ettől a szereposztástól és rendezőtől talán több is telt volna.
5,5/10
süti beállítások módosítása