24
10/2010
0

Hibrid (Splice)

Alapsztori: Két fiatal tudós orvosi célokból különféle állatok DNS-ét keresztezi, ám amikor leállítják a projektet, titokban folytatják, emberi DNS-t is felhasználva.

Húzónév: Adrien Brody, Sarah Polley

Műfaj: sci-fi, horror

Trailer itt

Amire számítottam: Valami szépre, kedvesre, szomorúra, bizarra, félúton Cronenberg és Gilliam között. Úgy sejtettem, hogy valójában nem sok horrorral találkozok majd benne.

A szigorúan szubjektív vélemény: A Hibrid egész biztosan megosztó film, úgyhogy én a magam részéről próbáltam mérlegelni mindkét oldalt és a középúton kötöttem ki. Különösebben életszerűnek nem mondanám, de azért be tudja szippantani az embert a történet annyira, hogy kíváncsi legyen a végkifejletre és gyakorlatilag egészen eddig a pontig egy kedves, gyereknevelős mesét ismerhetünk meg. Az utolsó harmad azonban nagyon betesz a filmnek és nem nagyon lehet érteni, mit akartak vele: ha metaforikusnak szánták (márpedig remélem, hogy), akkor nem mondtak sok újat: a ne baszakodj a természettel témakörében a Frankenstein és a Jekyll és Hyde már 150-200 éve is megmondta a frankót. Mára már közelebb került hozzánk annyira a téma, hogy ne csak a felszínt kapargassuk és komplexebb választ kapjunk. Adrien Brody egyébként hozza a magáét a filmben, Sarah Polley érzéseim szerint már kevésbé (pedig tud ő is), a mellékszereplők szóra sem érdemesek most. Összességében cinikus, jó ideig nem a szabályos úton haladó, érdekes film, ahol sajnos a karakterek gyakran annak megfelelően viselkednek, amit a sztori elvár tőlük és aminek sajnos nagyon buta a befejezése. Ízlés kérdése a film.

Ítélet: nézhető kategória

A mások véleménye: Horror-Mirror 3/10

Filmdroid 70%

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr702394538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása