25
10/2010
0

Mirrors 2

Alapsztori: Főhősünk egy autóbaleset után éjjeli őri állást vállal, azonban a munkahelyén lévő tükrökben egy lányt kezd el látni.

Húzónév: -

Műfaj: horror

Trailer itt

Amire számítottam: Nem voltam meggyőződve, hogy egy folytatás ki tud még hozni valami érdekeset ebből a sztoriból.

A szigorúan szubjektív vélemény: Az első rész a sok negatív kritika ellenére számomra inkább szimplán csak nem emelkedett ki a nagy átlagból, aki azonban már azt a filmet is nagyon leírta, jobban teszi, ha tudomást sem vesz a második rész létezéséről: igazi se íze, se bűze film. Az első harmad kísértetiesen emlékeztet az első részre, mintha csak kisebb módosításokkal kopipészteltek volna egyet a készítők, és bár a továbbiakban ilyen szempontból változik a helyzet, javulni nem javul: a történet kiszámítható, számtalanszor feldolgozott sztorit jelent. Bár a film a legkisebb mértékben sem ijesztő, a horrorjelenetek egy része azért rendben van, másfelől azonban többször mosolyt, kuncogást váltanak ki az egyszeri nézőből és ezt főleg az áldozatok, illetve tükörképük igen elszabott színészi játéka okozza. Itt is bevetik persze a minden buzgó horrormíves kisiparos által jól ismert szabályt: ha nem érezzük elég erősnek a filmünket, biztos, ami biztos alapon dobjunk be egy lehetőleg minél szilikonabb pucér nőt valamelyik jelenetbe, hátha tudatmódosítja a nézőt. Eleve a settinget is elbaltázottnak érzem egyébként: egy modern, tágas, fehér falú épülettől nem különösebben ráz ki a hideg alaphelyzetben. Márpedig ez itt csak alaphelyzet, nem munkálkodtak rajta sokat, hogy több legyen.

Ítélet: mélyrepülés

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr422396721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása