06
11/2010
0

Adventures of a Teenage Dragonslayer

Alapsztori: Egy kisfiú és barátai felfedezik, hogy létezik egy gonosz sárkány, aki világuralomra törekszik, meg kell tehát akadályozniuk ebben.

Húzónév: -

Műfaj: fantasy

Trailer itt

Amire számítottam: Valami aranyos, izgalmas kis mesére, ami a kicsik és a nagyok számára egyaránt élvezhető.

A szigorúan szubjektív vélemény: A címből nem jön le, de ez a film a nagyon kicsiknek készült, nagyjából úgy az ovisokat lőhették be célközönségnek és ennek megfelelően butították le a karaktereket, eseményeket. A lényeg annyi, hogy apuka és anyuka (de mindenki úgy általában 10 év fölött) a falat fogja kaparni tőle, ha végig kell néznie, úgyhogy ez inkább csak egyedül a gyerekeknek való program. Illetve való-e? Tudom, hogy mindig vannak olyan kőkemény ovisok, akik a mászókát is kettéharapják, de egy részük szerintem azért valamennyire félni fog egyrészt a sárkánytól (ami semmiképp sem a CGI érdeme, de ennyi idősen én kevesebbtől is be tudtam parázni, mint egy iskolán átrongyoló, tüzet okádó, hatalmas gumisárkánytól), másrészt a vicces szereplőnek szánt, de igazából beteg csövesre emlékeztető kék trolltól, aki időnként lefűrészeli, leharapja egy-egy végtagját, ami aztán hoppá, regenerálódik. Szóval nem tudom, való-e a kicsiknek, gagyi is, kicsit ijesztő is és nem nagyon vannak benne kihangsúlyozva az olyan tanulságok, amik az ilyen korú gyerekeknek nem ártanak egy mesében. Én biztos nem ajánlom, számomra komolyan megrázó élmény volt.

Ítélet: mélyrepülés

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr272427302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása