07
11/2010
0

The Collector

Alapsztori: Egy férfi ki akarja fizetni tartozását, így betör munkaadója házába, ám pont ezen az éjszakán egy másik férfi is ott tartózkodik, csakhogy ő gyilkos csapdákkal pakolja tele a házat.

Húzónév: -

Műfaj: horror

Trailer itt

Amire számítottam: Egy-egy újabb gore movie már nem hoz lázba, próba szekerce alapon azért megpróbálkoztam vele.

A szigorúan szubjektív vélemény: És ez most nem is lett annyira rossz, az az igazság. A The Collector átlagos krimiként indul, megismerkedünk az alaphelyzettel, ami a betörésre készteti hősünket, utána pedig veszünk egy nagy irányváltást a horror felé. A betörőnek nagyrészt az a célja, hogy észrevétlenül közlekedjen a házban, míg a gyilkos a lakókkal foglalatoskodik, ezt pedig sikerült izgalmas, feszült, nyomasztó módon megoldani, mi is szorítunk ezért a karakterért. Ami a nagy hibája a filmnek, hogy tátong benne egy-két igen nagy logikai szakadék és amikor akad egy-egy üresjárat, akkor ezen kezdünk el bizony kattogni. Erőszakos, kemény jelenetekből nincs hiány, ízlés dolga, hogy ez kinek pozitívum, kinek negatívum, de érzéseim szerint nem ezek viszik el a hátukon a filmet. Összességében a műfajon belül ez egyáltalán nem rossz, akinek inge, az nézze.

Ítélet: nézhető kategória

A mások véleménye: Filmdroid 70%

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr612429925

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: The Collector (2009) 2010.11.17. 12:34:57

A Fűrész alkotóinak új filmjeként volt beharangozva a Collector, de mielőtt bárkinek is felcsillannának szemében a remény szikrái, el kell árulnom, hogy az alkotók címszó alatt a 4-7. rész íróit kell érteni. Mint tudjuk, akkor kezdett el igazán lefelé ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása