10
11/2010
0

Angyalok és démonok (Angels & Demons)

Alapsztori: Robert Langdon professzort arra kéri fel a Vatikán, hogy segítsen egy nyomozásban, amelyről aztán kiderül, hogy tulajdonképpen merénylet a pápai város ellen.

Húzónév: Ron Howard rendező / Tom Hanks, Ewan McGregor

Műfaj: thriller

Trailer itt

Amire számítottam: Nem tartozom a nagy Dan Brown-pártiak közé, de azért a fenti nevekért az ember bevállal egy ilyen filmet is. Ezt a kettőséget átlagolva középkategóriát vártam.

A szigorúan szubjektív vélemény: Mivel mostanra már ismerem ezt a Dan Brown fickót, így nem voltak olyan magasak az elvárásaim és akkora komolysággal ültem neki a filmnek, mint mondjuk egy Indiana Joneshoz. Meglepetésre így az ember egy elég szórakoztató mozit kap, ami pörgős tud maradni a maga több mint két óráján keresztül is. Azt nem mondom, hogy a Da Vinci kód után túl nagy meglepetéseket tartogat, hasonló a kaptafa, de azért így is leköti a nézőt a feladványokkal, az egy-két brutális gyilkossággal, az itt-ott előforduló apró humormorzsákkal. A képi világ persze gyönyörű, olyan végig a film, mintha valami sötét bársonyt nézne az ember két márványoszlop között és még grandiózus nagyjelenet is akad hasonló vonalon mozogva a vége felé. A színészi játék itt túl sok szót nem érdemel, de azért Ewan McGregor érdemesebb mégis több szóra (bár tulajdonképpen ő az egyetlen, akinek enged is ilyesmit a szerepe egyáltalán). All in all, nagyon is élvezhető kis darab ez, ha az ember elvonatkoztat attól, hogy egyébként a sztori persze marhaság.

Ítélet: ez már döfi

A mások véleménye: Half Pécs Squad 7/10

Egyperces Filmkritikák 2/5

Filmdroid 75%

FilmFelKeltés 6/10

Kalózblog 6/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr452437888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása