15
11/2010
0

Black Death

Alapsztori: A nagy pestisjárvány idején egy szerzetes és egy maroknyi harcedzett férfi elindul megkeresni egy falut, ahol állítólag feltámasztják a holtakat.

Húzónév: Sean Bean

Műfaj: kosztümös, dráma

Trailer itt

Amire számítottam: Ahhoz képest, hogy mennyire jó téma tud lenni a középkor tényleg sötét része, nem nagyon dúskálunk ezekben a filmekben, úgyhogy előre örvendeztem, hátha ez még jó is lesz.

A szigorúan szubjektív vélemény: Minden értelemben a legjobb szó, amit erre a filmre találtam, az az, hogy egyszerű. Egyszerű történet, egyszerű hangulat, egyszerű karakterek. Az egyszerű szó pedig egyszerre jelenthet rosszat és jót is, pont, mint ebben az esetben is. A leginkább talán ott bántó, hogy nem annyira egy-egy élő személyt látunk a Black Deathben, hanem jóval inkább az általuk képviselt világnézetet, viszont azért annyi mégis van bennük, hogy megértsük mindannyiuk miértjeit és ugyanígy találjunk bennük számunkra ma már kevésbé megérthető pontokat. Mindenképpen érdekes film olyan szempontból, hogy elgondolkodtatja az embert, tulajdonképpen kinek is érdemes igazat adni vagy hogy egyáltalán érdemes-e kiosztani ilyesmit a karakterek között, létezik-e ebben a helyzetben bárhol is az igazság. Egy próbát megér, aztán legfeljebb majd nem tetszik.

Ítélet: nézhető kategória

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr332449602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása