17
11/2010
0

A varázslótanonc (The Sorcerer's Apprentice)

Alapsztori: Egy varázsló elkezd tanítgatni egy hétköznapi fiút, hogy felkészüljenek a gonosz varázslók ellen, akik századokig elzárva pihentek.

Húzónév: Nicolas Cage, Alfred Molina, Monica Bellucci

Műfaj: fantasy, kaland

Trailer itt

Amire számítottam: Valami középkategóriás gyerekfilmre, ami pont annyira gagyi csak, hogy még épp élvezni lehessen.

A szigorúan szubjektív vélemény: Márpedig kellemes csalódást okozott A varázslótanonc: az igaz, hogy inkább gyerekfilmmel van dolgunk, viszont mint ilyen, nagyon pörgős ritmusú, vicces, aranyos, néha jó értelemben véve idétlen. A főhős valóban maga a megtestesült lúzer, aki nagyon látványos jelenetek között szerencsétlenkedik: időnként csak úgy kapkodjuk is a fejünket az iram miatt, de azért megvannak azok a pontok is, ahol leül velünk a film egy kicsit pihenni. A történetben persze különösebben nagy meglepetések nincsenek, de nem is biztos, hogy kellenek, elvégre a célközönség a nagyobb gyerekek, ők pedig szerintem tudják élvezni a jópofa karaktereket és a rengeteg mágikus történést ebben a formában önmagában is. Zárójelben jegyzem meg, hogy őszintén szólva ilyenkor sajnálom, hogy nem most vagyok gyerek, simán lecseréltem volna egy ilyen filmre akkoriban mondjuk a Lolka és Bolkát vagy a Kisvakondot.

Ítélet: ez már döfi

A mások véleménye: Médiaviagra 6/10

Filmdroid 60%

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr142454289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása