24
11/2010
0

Needle

Alapsztori: Egy főiskola diákjai hullanak, mint a legyek, a tettes pedig egy régi, természetfeletti erejű szerkezet segítségével végez velük.

Húzónév: -

Műfaj: misztikus, horror

Trailer itt

Amire számítottam: Ezek a diákéletet hátterül választó horrorok érzéseim szerint már eléggé kifutották magukat, de hátha Ausztráliában van még ötlet vagy legalább gügyöghetünk egy-két kósza koalán.

A szigorúan szubjektív vélemény: Ha nem lenne az a néhány jelenet a jobbkormányos autóval, az ember nagyobb pénzben merne fogadni rá, hogy ez bizony egy ízig-vérig amerikai film, annyira szolgaian nyúlja a csillagos-sávos fősulis-bulizós horrorokat. Illetve hát rögtön hozzá is kell tennem, hogy inkább azok közül is csak az igen gyengéket, ötlet ugyanis sehol és nem találunk olyasmit, amivel egy kicsit is kiemelkedne ebből a halmazból: mintha a fentebb említett filmeket összegyúrták volna egy masszává, tudományos alapon kivonatolták volna a lényeget, majd ebből pár perc alatt összekanyarítottak egy vázlatot nekünk, mindenféle burjánzás, kitüremkedés nélkül. És ez nagy hiba, tényleg hiányzik innen az egyediség, a történet és az ilyenkor szokásos sablonkarakterek sem rejtenek semmi érdekeset. A végkifejlet szokott kicsit javítani a helyzeten, nos, itt az sem, ennél gagyibb leleplezett gyilkost régen láttam: kit tudták választani pont azt a szereplőt, amelyik ilyen szempontból abszolút hidegen hagyja a nézőt. Ausztrália nem váltja meg egyelőre a horrort, sőt.

Ítélet: mélyrepülés

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr822469754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása