28
11/2010
0

Könnyű nőcske (Easy A)

Alapsztori: Egy középiskolás diáklány pletykákba keveredik a suliban, majd miután rájön, hogy a negatív kép középpontba helyezi, elkezd gyúrni is a látszatra.

Húzónév: Emma Stone, Patricia Clarkson, Malcolm McDowell, Stanley Tucci

Műfaj: tinivígjáték, romantikus

Trailer itt

Amire számítottam: Így látatlanban az Amerikai pite valamelyik random része és a Doktor Szöszi közötti törvénytelen szerelemgyerekként képzeltem el.

A szigorúan szubjektív vélemény: Laza, vagány (persze amolyan tinisen), de egyben aranyos és jópofa filmet láthat csupa bolond karakterrel az, aki nekiül a Könnyű nőcskének. A humorfaktor itt most nem azt takarja, hogy másfél órán keresztül dobáljuk magunkat a földön a röhögéstől, inkább csak a lehető legkellemesebb értelemben végigmosolyogjuk a filmet, annyira jó kis párbeszédeket sikerült belepakolni. A történetet körbelengi Hawthorne A skarlát betű című története, de nem annak szolgai másolása a cselekmény, valamint a másik fontos utalás a nyolcvanas évek tinifilmjeire történik, amelyek közül sokra jóval szívesebben gondol vissza az ember, mint aztán a későbbi újabb tinifilmdömpingre. A Könnyű nőcske ha ugyan nem is ebbe a csoportba tartozik megközelítésében, akkor is fel tud hozzájuk nőni és meg merem kockáztatni, hogy a műfaj egyik legjobb darabját sikerült összehozni ezzel. A filmet persze eluralja a főszereplőt játszó Emma Stone, ő annyira szerethetően tudja megformálni a karakterét, hogy már csak miatta is megéri megnézni. Ez a film abszolút must see.

Ítélet: megtekintése kötelező

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr822478375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása