29
11/2010
0

Toy Story 3.

Alapsztori: A játékok gazdája, Andy már a főiskolára készül, játékait pedig a padlásra akarja vinni, de véletlenül egy óvodába kerülnek. A cowboyfigura Woody feladata, hogy kezébe vegye az irányítást.

Húzónév: -

Műfaj: animációs

Trailer itt

Amire számítottam: Különösebben semmire azon kívül, hogy valószínűleg rossz nem lesz.

A szigorúan szubjektív vélemény: A Toy Story harmadik része érzelmi hullámvasútra ülteti a nézőt és gyerekként nem tudom, milyen élmény lenne végigülni (engem valószínűleg nyomasztott volna), de felnőttként mindenképpen egy igen megindító történetet kapunk. A szereplők cseberből vederbe, onnan pedig még nagyobb veszélyek közé kerülnek, folyton a végső elhanyagolás, pusztulás árnyékában, amit persze oldanak azért a komikus jelenetek. Találkozunk nagyon szomorú történetekkel, szerintem egy kisgyerek számára elég beszaratós részekkel (lásd egy-két jelenetben az óvodai játékok gorillájaként funkcionáló kisbaba), de ami mindenképpen átíveli a cselekményt, az a kilátástalanság és a sajnálat, amit a még mindig bizakodó játékok iránt érzünk. A boldog vég aztán persze helyreteszi a dolgot, mégis, az előzmények miatt sokkal többet kapunk, mint a szokásos tanmesei történetet. Mindenképpen ajánlott mese, mert garantáltan van benne lélek.

Ítélet: megtekintése kötelező

A mások véleménye: Filmrajongó 5/5

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr362480605

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Toy Story 3 2011.01.12. 01:26:00

Toy Story 3 (2010) - Én nem érzem azt a mindent átütő zsenialitást és újszerűséget, amit a sok hájpolós kritika tulajdonít neki, de kétségtelenül jó. Annyi a bajom vele, hogy pont olyan, mint az előző részek, nem nagyon akar kilépni a (mondjuk saját ma...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása