01
12/2010
0

Ízek, imák, szerelmek (Eat, Pray, Love)

Alapsztori: Boldogtalan házasságát Elizabeth Gilbert válással zárja, majd világkörüli útra indul, hogy megtalálja önmagát.

Húzónév: Julia Roberts

Műfaj: romantikus, vígjáték

Trailer itt

Amire számítottam: A Szex és New Yorknál értelmesebb, de azért mégis csak egy női italnak csúfolt, túlédes, ragadós pancsra hasonlító filmre.

A szigorúan szubjektív vélemény: Indokolatlanul hosszú és részben ezzel összefüggésben igen vontatott és erőtlen film. A legnagyobb baja egyrészt a sok utazás ellenére az eseménytelenség, másrészt az, hogy a főhősnő karaktere és útja az istennek sem tudja elérni, hogy érdekelje az embert. A nagy lelki változások kis képzavarral élve nem elég kézzelfoghatóak, az erre utaló pár bedobott jelenet pedig nem elég: itt ehhez nagyon komoly jellemábrázolás kellett volna, amiből végül kimaradtunk és alig valami különbséget látunk csak a karakterben a film elején, közepén és végén. Szépen filmezett, ám üres alkotás, ami igaz, hogy hajlamos lehet előhozni az emberből némi elvágyódást, de érzéseim szerint e mögött nem igazán a jellemfejlődés vágya áll, mint inkább a tény, hogy mi itt a Vadkeleten bizony ilyesmit nem engedhetünk meg magunknak.

Ítélet: ez így gyenge

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr732485399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása