13
12/2010
0

Tőzsdecápák: A pénz nem alszik (Wall Street: Money Never Sleeps)

Alapsztori: Gordon Gekko kiszabadul a börtönből, megjósolja a világválságot és a lánya vőlegényét kezdi el terelgetni, aki szeretne bosszút állni korábbi pártfogója öngyilkosságáért.

Húzónév: Oliver Stone rendező / Michael Douglas, Shia LaBeouf, Josh Brolin, Carey Mulligan, Eli Wallach, Susan Sarandon, Frank Langella

Műfaj: dráma

Trailer itt

Amire számítottam: Biztos voltam benne, hogy a legrosszabb esetben is átlagos lesz csak a film, Oliver Stone kezének túl nagy ahhoz ugyanis az aranytartalma, hogy rossz legyen.

A szigorúan szubjektív vélemény: A legrosszabb tippem jött be, nagyjából tényleg az átlagos szintet tudja hozni, amit talán sokban befolyásol az, hogy ma már nincs meg annyira a tőzsde misztikuma számunkra, mint korábban. (Ennek ellenére azonban még mindig fel tudja kelteni bennünk valamennyire ez a világ az irigykedéssel vegyes viszolygást, szó se róla.) A másik gond, hogy kicsit hosszú a film, kicsit lassan indul be, igazából csak az utolsó harmad az, ami tényleg lekötötte a figyelmemet. Nem tudom, mekkora kövezés jár ugyan ezért, de a pozitív meglepetések között tudom említeni Shia LaBeoufot (vagy LaBeouföt? van a világon olyan ember, aki tudja, hogy ejtik őt ki?), aki nagyszerűen hozza az egyszerre elvekkel is rendelkező, másrészt tőzsdecápaként is funkcionálni képes ifjú titánt, valamint Carey Mulligant, aki tökéletes ellenpontja a maga egyszerűségével Gekkónak, a kettő együtt pedig olyan, mint két kis mazsola, kiválóan tudják szimbolizálni a romlatlanságot ebben a művi Édenkertben. Maga a film egészében véve ugyan nem tud kilépni az előd árnyékából, de megférni azért megfér mellette.

Ítélet: nézhető kategória

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr22512571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása