15
12/2010
0

Ördög (Devil)

Alapsztori: Néhányan bezáródnak egy felhőkarcoló liftjébe, az igazi probléma azonban az, hogy maga az Ördög is velük van.

Húzónév: -

Műfaj: misztikus, thriller

Trailer itt

Amire számítottam: Forgatókönyvíróként M. Night Shyamalan jegyzi a filmet, amivel így elsőre nehéz mit kezdeni, vagyis hogy emel-e ez majd az alkotás fényén avagy ront, a magam részéről valami féloldalas élményre számítottam leginkább.

A szigorúan szubjektív vélemény: A féloldalas élmény meg is van, de alapvetően egy egyszer nézős filmnek belefér az Ördög: a történet tulajdonképpen egyáltalán nem rossz, akad benne csavar is meg minden, ami kell, inkább a megvalósítás okozhat némi csalódást. Az én legnagyobb egyéni szocproblémámat az képezte a film nézése közben, hogy kicsit túlságosan kívülről láttatták velünk a liftben zajló eseményeket, pszichológiailag jobbat tett volna a nézőnek, ha kevesebb időt töltünk el kint a nyomozókkal és többet bent a leendő áldozatokkal. A hangulatépítés így kicsit hiányos, de azért a kamerabeállításokkal, a kritikus részeknél lekapcsolódó villannyal és egyéb módszerekkel sikerült valamennyire mégis atmoszférát teremteni. Érdekes, hogy az Ördög egy trilógia első részeként készült és bár tulajdonképpen nem is lett olyan katasztrofális, mint amire az ember számítana, azért abban nem vagyok biztos, hogy a folytatások valamelyike (vagy akár mindkettő) nem DVD-n lát majd csak napvilágot.

Ítélet: nézhető kategória

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr122517065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása