29
12/2010
0

Gyógyegér vacsorára (Dinner for Schmucks)

Alapsztori: Egy beosztottat meghívnak a főnökei egy olyan vacsorára, ahova mindenki válogatott hülyéket visz magával, hogy aztán közösen jól körberöhöghessék őket. A férfi meg is találja ehhez a tökéletes alanyt.

Húzónév: Steve Carell, Paul Rudd, Zach Galifianakis, Ron Livingston

Műfaj: vígjáték

Trailer itt

Amire számítottam: Nem tudom, valamiért az volt az érzésem, hogy nem túl erős az alapötlet, kényszeredett lesz az egész, akármennyire bírom is ezeket a színészeket.

A szigorúan szubjektív vélemény: Kedves vígjáték, a legtöbbször inkább aranyos poénokkal, ami viszont nem teljesít sajnos egyenletesen: Steve Carell karaktere időnként a vicces helyett az idegesítő címkét aggatja magára és legszívesebben mi is ugyanúgy megfojtanánk őt egy kanál vízben, mint Paul Rudd. Mivel ez főleg inkább a film elején-közepén történik, így mondjuk elhiszem, ha valaki azt mondja, ez tulajdonképpen szándékos fogás és nem véletlen, hogy pont a végkifejlet környékére tűnik el. A klasszikus vígjátéki ívet járja be egyébként a cselekmény, túl nagy meglepetések ugyan nincsenek, de ami vicces, az tényleg vicces, így különösebb csalódást szerintem nem okozhat ez a film. A vígjátékok kedvelőinek egyszer érdemes lehet megpróbálni, plusz barátnővel együtt is nézhető.

Ítélet: nézhető kategória

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr222545609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása