30
12/2010
1

Tomorrow, When the War Began

Alapsztori: Ausztráliát megtámadják a nemtudjukkik, kitör a háború, egy csapat tininek pedig egyedül kell boldogulnia, miután szüleiket foglyul ejtette az ellen.

Húzónév: -

Műfaj: kaland

Trailer itt

Amire számítottam: Akciódús, a hátterül szolgáló téma miatt azonban helyenként kőkeményen drámázó filmre. Elvégre sima hentelős-menekülős filmet zombikkal vagy dalekekkel is lehet csinálni.

A szigorúan szubjektív vélemény: Sok szempontból nem lehet komolyan venni ezt az ausztrál filmet: többek között nehéz elképzelni azt, hogy mindössze a helyismeretre és a bujdosásra támaszkodva egy marék átlagos tini ilyen könnyedén túlél mindent, miközben a titokzatos ellenfél buta droidkatonának tűnik mellettük. Másrészt megvan ugyan a karakterábrázolás, már az elején lehetőségünk van megismerni a szereplőket és később is mindenkinek kijut a maga személyes drámája, ám a karakterek igen egysíkú sablonok (a városi szőke jó nő, a vallásos szende szűz, a Rambo fejű rosszfiú wannabe). Nehéz is megmondani, mi pontosan az erénye a filmnek, talán az érdekes háttértörténet az, ami miatt végignézeti magát, hogy tudjuk, itt azért nem az lesz a happy end, hogy a csapat legyakja az ellent országszerte és megnyeri Ausztráliának a háborút - inkább az merül fel bennünk a film alatt, hogy a következő jelenetben akár el is foghatják vagy miszlikre lőhetik őket, így pedig akad benne annyi izgalom, hogy kivárjuk a végkifejletet. Érdekesnek érdekes, kicsit ízlés dolga is ez az alkotás, de összességében tulajdonképpen nem is rossz, ha nem vesszük vérkomolyan.

Ítélet: nézhető kategória

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr302547687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.01.11. 21:04:07

Nézhető, inkább a tinik tudják szerintem teljes mértékben élvezni. De amúgy korrekt.
süti beállítások módosítása