01
01/2011
2

The Last Exorcism

Alapsztori: Egy papot utolsó ördögűzésére egy dokumentumfilmet készítő csapat is elkísér.

Húzónév: -

Műfaj: áldokumentumfilm, horror

Trailer itt

Amire számítottam: Valami jó kis paráztatós horrorra a kézikamerás vonalról, ahol a kevesebb néha több elvét alkalmazzák majd.

A szigorúan szubjektív vélemény: Nos, rosszul teszi az ember, ha nagyon a horrort keresve vág neki a The Last Exorcismnak, mert igaz, hogy ez a műfaj is megbújik a filmben, de egészében véve más, nem épp a borsódzó hátakra játszó és gyakran kifejezetten szarkasztikusnak tűnő megközelítéssel akad dolgunk. Már rögtön az elején megmutatkozik ez a hosszas bevezető alatt, amikor is bővebben is megismerkedhetünk nem különösebben tradicionális ördögűzőnkkel és nézeteivel a témában, az igazán említésre méltó rész azonban a megszállott lány megjelenésével kezdődik, onnantól ugyanis a filmkészítők kicsit eljátszadoznak velünk és igyekezni elbizonytalanítani afelől, hogy amit látunk, az valóságos avagy földöntúli. Az az igazság, hogy szerintem érdemesebb lett volna egy hagyományos filmben, több effekttel, thriller formájában megénekelni a történetet, mert sajnos nem lett úgy kihasználva a kézikamerás, áldokumentarista jelleg, mint lehetett volna, sőt, végig feleslegesnek is éreztem ezt a módszert. De érdekességnek érdekesség és a horrorosok úgyis meg fogják nézni.

Ítélet: nézhető kategória

A mások véleménye: Médiaviagra 2/10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr402551786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.01.11. 21:03:08

Elég gyenge volt, az utolsó 10 percben vált érdekessé, akkor valami feszültség is megvillant, de ez így édeskevés.

filmekről röviden · http://filmekrolroviden.blog.hu/ 2011.01.12. 10:11:32

@koimbra: Na, nekem meg pont fordítva, én a végével nem tudtam mit kezdeni egy ilyen film után, úgyhogy az igaz, hogy vagy így, vagy úgy, de jobban is összepasszinthatták volna a kettőt.
süti beállítások módosítása